Науково-практичний семінар "Фонди рідкісних та цінних видань в бібліотеках ВНЗ Запорізької області: досвід роботи та перспективи розвитку"
м. Мелітополь,
НБ ТДАТУ, НБ ЗНТУ
19 травня 2017 року
 
 

     Культурна спадщина – це духовний, культурний, економічний та соціальний капітал будь-якої країни, будь-якого народу. Нарівні з творами мистецтва та архітектури книжкові пам’ятки мають суспільно значиму наукову, історичну та культурну цінність.
     Сучасне українське суспільство усвідомлює, що володіння книжковими скарбами та їх подальше збереження – є складовою національної самоповаги і ознакою для визнання світової спільноти нашої країни як такої, що цивілізовано розвивається.
     Темі збереження та наукового дослідження рідкісних та цінних видань, що знаходяться у фондах бібліотек вищих навчальних закладів Запорізької області, було присвячено роботу науково-практичного семінару, що організували та провели наукові бібліотеки Запорізького національного технічного університету та Таврійського державного агротехнологічного університету (м. Мелітополь).
     В роботі семінару "Фонди рідкісних та цінних видань в бібліотеках ВНЗ Запорізької області: досвід роботи та перспективи розвитку", який проходив 19 травня 2017 року в НБ ТДАТУ, прийняли участь бібліотеки наступних вишів: ЗНТУ, ЗНУ, ЗДМУ, ЗДІА, ТДАТУ, МДПУ, БДПУ.
     Фахівці бібліотек у своїх доповідях та обговореннях торкались тем забезпечення умов зберігання раритетних видань, питань з організації наукових досліджень книжкових пам’яток, особливостей їх бібліографічного опису, організації заходів з популяризації рідкісних та цінних видань.
Матеріали науково-практичного семінару представлені в інституційному репозитарії ЗНТУ - http://eir.zntu.edu.ua/handle/123456789/2833
     Завдяки гостинній та затишній атмосфері, яку організували співробітники Наукової бібліотеки Таврійського державного агротехнологічного університету, цей захід залишив у його учасників приємні враження, а зміст взаємного спілкування забезпечив фахівців корисною інформацію, яка буде обов’язково використана спеціалістами в їх важливій та цікавій роботі!
 
 


     З інформацією про науково-практичний семінар можна також ознайомитися на сайті НБ ТДАТУта в блозі НБ ЗНТУ.

Бібліотека ЗНТУ